Újabb őrült ötlet a reality-k műfajában: Adam Richman körbeutazza Amerikát, hogy néhány szélsőségesen nagy adagnyi vagy különlegesen csípős helyi ételkülönlegességgel megbirkózzon. Azt kell mondjam, igen jól teljesít a sorozat szerint a gasztro-kihívások terén, legalábbis néha félelmetes dolgokat tud megenni. A helyszínek ezúttal nem a csúcséttermek kifinomult, Michelin-csillagokkal ékesített konyhái, hanem olyan kifőzdék, hamburgeresek, amelyeket az átlagemberek sokkal inkább felkeresnek, mint a kulináris művészetek szentélyeit. Szóval bizonyos szempontból földhözragadt műsor ez, ám amíg léteznek ilyen gyorséttermek és büfék és sok ember kedvencei is, addig ezt egy rossz szó nem érheti. Az is meglepő lehet nekünk itt Európában, miféle extrém kajákra buknak a vendégek északon és délen, keleten és nyugaton, az USA minden csücskében.
A műsor honlapján betekintést lehet nyerni az epizódok tartalmába, a magyar műsorújságban pedig Fald fel Amerikát! címen kell keresni. Azt hiszem, amikor a kifinomult, ám pici adagokat felszolgáló csúcsgasztronómia rajongói megnézik azt, ahogy Adam áldozik a zabálás oltárán, elborzadnak. Bevallom, kicsit már én is. Inkább tartom szórakoztató műsornak ezt a sorozatot, mint afféle igazi főzőcskézős fejtágítónak. Nem csinál kedvet a főzéshez, de a túlzásai miatt már ahhoz sem nagyon, hogy ilyen kifőzdékben egyem magam degeszre. Sőt, kicsit riasztó belegondolni abba, néha nekem is mekkora adagok csúsztak le a torkomon. De sebaj, egyszer élünk, és amíg élünk, próbáljuk élvezni azt. Kinek így, kinek úgy...
Hol (volt) látható nálunk: Spektrum
Értékelés:
Műsor minősége | |
Fejberúgás faktor | |
Szigorúan szubjektív |