HTML

Köpköd a tévémaci

TV-kritika, műsorelemzés, némi história- szubjektív vélemények egy korántsem objektív világról. Igyekszem némileg enciklopédiaszerűen szólni a tévéműsorokról, és végül saját szempontjaim alapján értékelem is őket, de mellette az is terítékre kerül, ami adott pillanatban foglakoztat. Az értékelésről: a műsor minősége arra utal, szerintem mennyire igényes szakmailag maga az elemzés tárgya. A fejberúgás faktorral az újdonságot, izgalmasságot jellemzem. A szigorúan szubjektív arról szól, hogy a fenti pontoktól függetlenül, én mennyire tartom jónak a műsort. Az öt maci jelenti a maximális pontot, az egy a minimálist.

Friss topikok

  • LustaDick: A csimpánzos poént már a germánok lelőtték, úgy kb. 25 évvel ezelőtt: www.youtube.com/watch?v=bJ7t... (2010.08.24. 15:00) Csináljuk a fesztivált
  • Söci: Ez egy kurva jó műsor ! (2010.08.10. 13:46) America's Funniest Home Videos
  • kis_kiraly: Én is pont ezt a cukor rossz-zöldség jó részt láttam. Először azt hittem hogy poén az egész mint a... (2010.07.06. 16:24) Lazy Town
  • failtv: @spamdog: Frappáns hasonlat. Már csak azért is, mert néha az Arrested D... is idegesít kicsit.:) (2010.03.20. 23:25) Malcolm in the Middle
  • Kis ember: Az az érzésem, mintha kissé lenéznének: nesztek parasztok, ennyit érthettek ebből a finom és magas... (2010.02.03. 09:43) Balett ABC Henriettel

A jó megérint. A rossz is, csak máshol és fájdalmasan.

2010.03.22. 21:42 failtv

Csináljuk a fesztivált

Címkék: adatbázis szórakoztató

A köztévé egyik sikerműsorának továbbélése a magyar média világának szürreális története, mert a műsor érdemi részét megtartották, de a beharangozó szöveget újra felvették, részben új arccal.

Maga az a bizonyos érdemi rész aránylag kézenfekvő ötletre épült. Régi, klasszikus magyar dalokat, mindenféle filmzenéket vettek fel újra, új, többnyire fiatal előadókkal. Némelyik zenének kifejezetten jót tett ez a feldolgozás, ráadásul egészen elfogadható énekesek is felbukkannak, mint például Tóth Vera, Emilio, Feke Pál vagy Csipa. Sok dal kel új életre egy-egy jó előadó által, és ez jó pont. Alapvetően vállalható műsorról volt szó, amit természetesen az MTV inkább koros, nosztalgiára fogékony közönsége szeretett, de én, egy generációval fiatalabb nézőként is belenéztem időnként. A dalokra való szavazásban aztán már nem vettem részt természetesen, az efféle telefonos voksolás nem az én műfajom. Annyira nem is követtem ennek a versengésnek az eredményét, de gondolom mindig lett győztese az adott sorozatoknak.

Szóval klasszikus dallamokat toltak az arcunkba nagy dózisban, aki erre vevő, az szerette a műsort. Még akkor is, ha a két műsorvezető (először Harsányi Levente és Korda György, később az utóbbi helyén Dévényi Tibor) produkciója esetleg nem jött be mindenkinek. Harsányi Leventéért nehéz rajongani, itt nyilván a koncepció része volt az, hogy ugratta idősebb partnerét, csak ha az az ugratás nem elég szórakoztató, akkor a koncepció is bukik.

No mindegy, amikor vége lett a műsornak majd az ismétléseinek, az ember szépen elkönyvelhette, hogy az MTV-n is jelenik meg időnként sikeresnek mondható anyag. Az viszont meglepetést keltett, amikor a sorozat megvételéről döntött a Story TV. Végülis nem volt erre sem nehéz magyarázatot találni, az efféle kis csatornáknak minden bevált anyag jól jön. Az viszont már érdekes volt, amikor az is kiderült, hogy az énekes produkciók maradnak csak változatlanok, a bevezető szövegeket Harsányi Levente és az MTV-ről ide igazolt Szulák Andrea mondja. A felállás picit hasonló, a poénos dumagép és a konzervatívabb partner közötti kontraszt olyasmi, mint az eredetinél. De akkor is fura, ahogy a beharangozók évekkel korábbi felvételek előtt feltűnnek, amelyekben a háttérben ülő eredeti műsorvezetők is látszanak. Kicsit szürreális megoldás, legalábbis én így értékelem. Ám az is változatlan, hogy ez a műsor alapvetően nem Harsányiékról szól. Egy viccre, egy megjegyzésre nem emlékszem a dolgaiból, pár jó énekes produkció viszont beugrik. Szóval sok hűhó semmiért: ha a fiatalember helyett egy csimpánz ülne Szulák Andrea mellett, akkor sem érne a műsor többet vagy kevesebbet. (Bár azért nagy poén lenne, valljuk be.)

Hol (volt) látható nálunk: MTV, Story TV4

Értékelés:

Műsor minősége
Fejberúgás faktor
Szigorúan szubjektív

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kopkodotvmaci.blog.hu/api/trackback/id/tr301860867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LustaDick 2010.08.24. 15:00:17

A csimpánzos poént már a germánok lelőtték, úgy kb. 25 évvel ezelőtt: www.youtube.com/watch?v=bJ7tVwwtpdc
süti beállítások módosítása