HTML

Köpköd a tévémaci

TV-kritika, műsorelemzés, némi história- szubjektív vélemények egy korántsem objektív világról. Igyekszem némileg enciklopédiaszerűen szólni a tévéműsorokról, és végül saját szempontjaim alapján értékelem is őket, de mellette az is terítékre kerül, ami adott pillanatban foglakoztat. Az értékelésről: a műsor minősége arra utal, szerintem mennyire igényes szakmailag maga az elemzés tárgya. A fejberúgás faktorral az újdonságot, izgalmasságot jellemzem. A szigorúan szubjektív arról szól, hogy a fenti pontoktól függetlenül, én mennyire tartom jónak a műsort. Az öt maci jelenti a maximális pontot, az egy a minimálist.

Friss topikok

  • LustaDick: A csimpánzos poént már a germánok lelőtték, úgy kb. 25 évvel ezelőtt: www.youtube.com/watch?v=bJ7t... (2010.08.24. 15:00) Csináljuk a fesztivált
  • Söci: Ez egy kurva jó műsor ! (2010.08.10. 13:46) America's Funniest Home Videos
  • kis_kiraly: Én is pont ezt a cukor rossz-zöldség jó részt láttam. Először azt hittem hogy poén az egész mint a... (2010.07.06. 16:24) Lazy Town
  • failtv: @spamdog: Frappáns hasonlat. Már csak azért is, mert néha az Arrested D... is idegesít kicsit.:) (2010.03.20. 23:25) Malcolm in the Middle
  • Kis ember: Az az érzésem, mintha kissé lenéznének: nesztek parasztok, ennyit érthettek ebből a finom és magas... (2010.02.03. 09:43) Balett ABC Henriettel

A jó megérint. A rossz is, csak máshol és fájdalmasan.

2010.01.30. 17:07 failtv

Értékmentés másként

Címkék: ismeretterjesztő adatbázis

Azt hiszem, Borbás Mária (vagy Marcsi, kinek hogy) némileg megosztja a nézőket. Alapvetően közvetlennek tűnő személyisége miatt bizonyára sokan kedvelik, másokat meg nyilván idegesít a kicsit csacsogós stílus. Bevallom, én inkább szimpatikusnak találtam mindig is, teljesen függetlenül attól, melyik csatornán bukkant fel.

Nálunk még a tévés lét is igen gyakran "állásfoglalás" valamelyik oldal mellett, ami egy jó szándékú, könnyed műsor esetében aminek köze nincs a politikához, legalábbis vicces. Mivel az Értékmentés másként esetében szerintem messzemenően a szórakoztató ismeretterjesztés dominál, fel sem merül bennem, hogy közéletet keverjek bele az értékelésébe. Ez egyszerűen csak egy kis stáb által tisztességgel elkészített, nézhető műsor, ami képes elérni azt, hogy a bemutatott dolgokra kicsit büszkébben gondoljunk mi magyarok. Fontos szerepet kap ez a piros-fehér-zöld alaphangulat, ami kevésbé "magyarkodó", mint inkább a valódi értékekre koncentráló. Tudjuk jól mi azt, hogy voltak híres magyar tudósok vagy sportolók és vannak szép dolgok kis hazánkban is, de egy ilyen fél órás adás, ahol korrekt szakértőket kérdeznek, ám nem beszéltetik őket folyamatosan amíg meg nem unja a néző, mégiscsak hasznos lehet. Szóval nálam ez a műsor simán belefér a "pozitív" fakkba, pláne ha összevetem más csatornák hazai turisztikai vagy ismeretterjesztő műsoraival, amik gyakran EU-pénzből készülnek, ám csak az elvárható minimum szintjén, szív és lélek nélkül. Borbás Máriának elhiszem, hogy érdeklik ezek a dolgok, és szeretné őket úgy bemutatni, aminek megnézése után mi is olyan lelkesek leszünk, mint ő maga. Összefoglalva a személyes véleményem címszavakban: nemes cél, tisztességes szándék, korrekt megvalósítás.

Hol (volt) látható nálunk: Hír TV

Értékelés:

Műsor minősége
Fejberúgás faktor
Szigorúan szubjektív

 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kopkodotvmaci.blog.hu/api/trackback/id/tr931715150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.01.30. 20:12:59

Marcsi nem lenne rossz, csak mindig túl harsányan nevet, amiről nem tud elhinni, hogy őszinte lenne.

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2010.01.30. 20:42:38

Jó a műsor, de Marcsikámról mindig azt hiszem az ágyból kell ki egy jó kis torna után:)

Gáborom 2010.01.30. 20:43:50

Szerintem is jó műsor, kár ,hogy párttévében van, illetve kár,hogy a Hír tv nem az,ami a neve szerint lenne és valóban annak idején lenni akart.De Borbás Marcsi műsora valóban jó.

órarugógerincű felpattanó 2010.01.30. 21:08:10

Én is szeretem ezt a műsort. És Marcsi ráadásul jó csajszi is.

golyós · http://indafoto.hu/bowlingcamps 2010.01.30. 21:14:32

Ahogy elnézem a kommentek számából ezt se sokan nézik. Ha jól emlékszem, valamikor kora délután adják, talán ez az egyik ok, nem nagyon vagyunk akkor otthon, felvenni meg...
Az biztos, hogy Marcsi nem az ideológiai hátteret nyomja, mindig igyekszik az embert megkeresni és többnyire meg is találja. Érdekes, hogy a HIRTV-n kötött ki.

failtv · http://kopkodotvmaci.blog.hu/ 2010.01.30. 21:16:54

@Gáborom: Úgy vagyok ezzel, hogy azért érdemes szót ejteni arról, ami jó, mert bizonyos oldalhoz kötődő csatornán megy. Ahogy látom, más sincs rossz véleménnyel a műsorról.

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2010.01.30. 21:19:43

Kifejezetten kedvelem ezt a műsort, kellene ilyen a köztévére is.
Ráadásul nincs is tele politikai lózungokkal, annak ellenére, hogy hol látható.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2010.01.30. 21:23:12

Egyszer belenéztem, tényleg tisztességes, vállalható munka. BM mintha egy kicsit visszafogta volna magát, de az irritáció-mérőm azért nekem is kileng, ha látom...

beersodi 2010.01.31. 08:10:46

Én azóta nézem a műsorait, amikor még a királyi tévében csinálta régebben Főtér című országbemutató műsort. Azt is hasonlóan jó minőségben készítették. Nagyon szerettem. Valamit tudhat a Marcsi, mert mikor távozott onnan, és próbálták helyettesíteni, a színvonal egyre lejjebb süllyedt. A mostani kiadás ezzel vöröshajú, kölyökképű gyerekkel, már nagyon nézhetetlen.

A műsorain mindig látszott, nem csak az az összedobjuk, aztán leadjuk, nesze barom nézzed, ez jutott neked, mi meg felvesszük érte a jó sok pénzt stílusúak. Van bennük tartalom. Egyre kevesebbet tévézek, de a műsorára szakítok időt.

Ha már előjött a téma, mint nőt bevállalnám, nagyon csinos, jól néz ki, és nem csak amikor műsort vezet.

lilike13 2010.01.31. 08:41:44

Azelőtt a szakításaival-házasságával-válásával szerepelt, most magyarkodik. Hervadt nő és idétlenül vihorászik. Nem szerettem soha.

l3v1 2010.01.31. 09:08:29

Teljesen vállalható, a rólunk (i.e. magyarhon) szóló összes próbálkozás közül messze a legminőségibb próbálkozás. Arról pedig, hogy egyes műsorok milyen adón mennek csak annyit, hogy az átlagos minőséget tekintve mindegyik gané - és akkor még finom voltam -, úgyhogy én soha nem foglalkozom azzal, hogy hol megy egy műsor, ha az jó, akkor megnézem. És a Marcsi dolgai általában jók.

Táncolj Törő! 2010.01.31. 09:46:11

@lilike13: Igen, bizony vannak nők, akik elválnak. Iszonyú. Még "magyarkodik" is. Mellesleg te miért irogatkodsz magyarul? Magyarkodsz?

törppapa 2010.01.31. 09:48:09

@gáborom és@golyos
Talán éppen azért kötött ki "párt-TV"-nél, mert a többit nem érdekli a színvonal, csak a haszon...

beersodi 2010.01.31. 18:35:16

lilike13
Lehet szerepelt a bulvársajtóban válása révén, de ő nem a abból él, hogy nap, mint nap megjelenik róla valami, a szennysajtóban.
Mindegy melyik műsoráról beszélünk, a színvonal amin készültek/nek magasan az összes többi felett van.
Miért baj, ha magyarkodik? Magyar, mit csináljon. Álljon be a multikultúrát dicsőítők sorában, és csináljon élvezhetetlen műsorokat?

"hervadt nő" - Savanyú a szőlő? ;)

A vihorászása, pedig szerintem nagyon szexi.
süti beállítások módosítása