HTML

Köpköd a tévémaci

TV-kritika, műsorelemzés, némi história- szubjektív vélemények egy korántsem objektív világról. Igyekszem némileg enciklopédiaszerűen szólni a tévéműsorokról, és végül saját szempontjaim alapján értékelem is őket, de mellette az is terítékre kerül, ami adott pillanatban foglakoztat. Az értékelésről: a műsor minősége arra utal, szerintem mennyire igényes szakmailag maga az elemzés tárgya. A fejberúgás faktorral az újdonságot, izgalmasságot jellemzem. A szigorúan szubjektív arról szól, hogy a fenti pontoktól függetlenül, én mennyire tartom jónak a műsort. Az öt maci jelenti a maximális pontot, az egy a minimálist.

Friss topikok

  • LustaDick: A csimpánzos poént már a germánok lelőtték, úgy kb. 25 évvel ezelőtt: www.youtube.com/watch?v=bJ7t... (2010.08.24. 15:00) Csináljuk a fesztivált
  • Söci: Ez egy kurva jó műsor ! (2010.08.10. 13:46) America's Funniest Home Videos
  • kis_kiraly: Én is pont ezt a cukor rossz-zöldség jó részt láttam. Először azt hittem hogy poén az egész mint a... (2010.07.06. 16:24) Lazy Town
  • failtv: @spamdog: Frappáns hasonlat. Már csak azért is, mert néha az Arrested D... is idegesít kicsit.:) (2010.03.20. 23:25) Malcolm in the Middle
  • Kis ember: Az az érzésem, mintha kissé lenéznének: nesztek parasztok, ennyit érthettek ebből a finom és magas... (2010.02.03. 09:43) Balett ABC Henriettel

A jó megérint. A rossz is, csak máshol és fájdalmasan.

2010.03.31. 14:11 failtv

Lazy Town

Címkék: sorozat adatbázis gyerekműsor

Hát, elvileg ez egy egészséges életmódot is népszerűsítő, szórakoztató gyerekműsor lenne, de szerintem szimplán egy nagy kerek nulla. Az ötletgazda-főszereplő-atyaúristen Magnus Scheving izlandi, korábban tornász volt, aztán jött a nagy idea a szuperegészséges szuperhősről, Sportacusról, aki egy Lazy Town nevű városban osztja az észt meg az igazságot.

A bökkenő az, hogy azok az epizódok, amelyeket véletlenül elcsíptem, valami félelmetesen bugyuták voltak. Afféle rajzfilm-várost építettek fel, girbegurba házakkal és utcákkal, az emberek által játszott szereplők (Sportacus, a rózsaszín hajú kislány meg a főgonosz Rosszvér Robi) mellett szörnyen festők bábok tűnnek fel. Ám utóbbiakból sincs sok. A város nagyjából úgy néz ki, hogy van egy igazi meg négy bábgyerek, egy polgármester a feleségével, fenn a léghajóban él a rendszeresen edző Sportacus, lenn a föld alatt meg Robi szövögeti gonosz terveit. Utóbbi elképszető ármányai közé olyan dolgok tartoznak, hogy megnyeri a két indulós helyi tehetségkutató versenyt, vagy az iskolában a gyerekeknek azt tanítja, hogy a cukor jó. (Persze lehet, nem pontosan emlékszem, borzalmasan blőd sztorikat találtak ki izlandi barátaink.) Sportacus meg közbelép, és a gyerekek is megtáltosodnak, ha esznek egy "sportcsemegét", ami praktikusan egy alma. Aztán néha van ének és tánc.

Szerintem ezt a sorozatot fél éves kornál idősebb embernek bemutatni bűntett. Ennél fiatalabb gyereknek tetszhet, mert talán jól néz ki a sok rikító szín, és hálistennek úgysem ért belőle semmit. Az egész Lazy Town annyira rossz, hogy még demagógnak sem mondanám vagy szájbarágósnak, egyszerűen hiányzik belőle minden: ész, elképzelés, színészi játék, sztori, stb. Nyilván az teremt az ilyen sületlenségeknek piacot, hogy a tévécsatornák vezetői a sok natív marhaság mellett mindenféle lobbi nyomására "egészségbarát" marhaságot is benyomnak a programba, ha jó, ha nem. De a téma vagy a nemes elképzelés nem legitimál valamit, ami ezektől függetlenül nézhetetlen.

Megmondom a frankót: én úgy érzem, nagyon szar világban élünk, amikor Lazy Town szintű műsorokat vetítenek sok országban, a Sütiszörnyet meg rehabra küldik és megváltoztatják a szövegét, mert rossz példát mutat a gyerekeknek.

Hol (volt) látható nálunk: Disney Channel

Értékelés:

Műsor minősége
Fejberúgás faktor
Szigorúan szubjektív

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kopkodotvmaci.blog.hu/api/trackback/id/tr441883978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kis_kiraly · http://kiskiraly.blog.hu 2010.07.06. 16:24:45

Én is pont ezt a cukor rossz-zöldség jó részt láttam. Először azt hittem hogy poén az egész mint a Kémkölykök 1-ben a gonosz Alan Cumming gyerekshowja bűvkörébe vonja az összes őt tévén követő gyereket. De kiderült hogy ezt a tv műsort vérkomolyan gondolják. Rettenet.

Másrészről viszont egy jövedelmező válalkozás az ex-atléta úrnak.
süti beállítások módosítása