HTML

Köpköd a tévémaci

TV-kritika, műsorelemzés, némi história- szubjektív vélemények egy korántsem objektív világról. Igyekszem némileg enciklopédiaszerűen szólni a tévéműsorokról, és végül saját szempontjaim alapján értékelem is őket, de mellette az is terítékre kerül, ami adott pillanatban foglakoztat. Az értékelésről: a műsor minősége arra utal, szerintem mennyire igényes szakmailag maga az elemzés tárgya. A fejberúgás faktorral az újdonságot, izgalmasságot jellemzem. A szigorúan szubjektív arról szól, hogy a fenti pontoktól függetlenül, én mennyire tartom jónak a műsort. Az öt maci jelenti a maximális pontot, az egy a minimálist.

Friss topikok

  • LustaDick: A csimpánzos poént már a germánok lelőtték, úgy kb. 25 évvel ezelőtt: www.youtube.com/watch?v=bJ7t... (2010.08.24. 15:00) Csináljuk a fesztivált
  • Söci: Ez egy kurva jó műsor ! (2010.08.10. 13:46) America's Funniest Home Videos
  • kis_kiraly: Én is pont ezt a cukor rossz-zöldség jó részt láttam. Először azt hittem hogy poén az egész mint a... (2010.07.06. 16:24) Lazy Town
  • failtv: @spamdog: Frappáns hasonlat. Már csak azért is, mert néha az Arrested D... is idegesít kicsit.:) (2010.03.20. 23:25) Malcolm in the Middle
  • Kis ember: Az az érzésem, mintha kissé lenéznének: nesztek parasztok, ennyit érthettek ebből a finom és magas... (2010.02.03. 09:43) Balett ABC Henriettel

A jó megérint. A rossz is, csak máshol és fájdalmasan.

2010.01.23. 20:27 failtv

Rabszolgasors

Címkék: sorozat brazil adatbázis

Amikor az utóbbi hónapokban újra elkezdték pörgetni ezt a brazil sorozatot, belenéztem. Kíváncsi voltam, hogy tényleg annyira rossz-e, mint emlékszem, és tényleg, az.

De nem vagyok álszent, azért én is néztem sokat belőle annak idején. Fejből nyilván nem tudnám, de a neten fellelhető források szerint 1986-ban adták először Magyarországon, és ezzel vetette meg a kétes hírű latin-amerikai telenovella, ami jó tíz év késéssel ért el hozzánk, tehát odakinn már elég lejárt téma volt. Nálunk viszont komoly hullámokat vetett, mégpedig azért, mert akkoriban roppant komolyan vettünk mindent, ami a tévében volt. (Hozzá kell tennem, sokan még ma is hisznek a kis képernyőben, mint a vezércikkben.) Így aztán valóságos Isaura-mánia tört ki.

A sztori egyébként egyszerű volt, mint a faék. A fehér bőrű rabszolgalány, Isaura nehéz útját követhettük a boldogságig, amit elsősorban Leoncio, gonosz ura keserít meg. A férfi, aki szenvedélyes szerelmével üldözi, mindent elkövet azért, hogy Isaurát megszerezze, míg az angyalian kedves és okos teremtés a szabadságért küzd. Végül persze minden jóra fordul, ahogy az a műfajban megszokott, és mi ekkor ismerhettük meg a brazil telenovella minden kellékét. Említhetném a hosszadalmas, lassú történetmesélést, vagy a roppant egysíkú karaktereket: Isaura mindig jó, Leonciónak még az érzelmei is alantasak, aki segíti Isaurát, az végig rendes, és persze ott vannak az áskálódó gonoszok is, akik mindig nagyon csúnyán néznek. Ósdi és bevált recept, de mi, akkor itt a szocialista világban simán megkajáltuk, sőt, az azt követő dél-amerikai sorozatokat is.

Amitől az Isaura más, mint a többi, az az, hogy a rabszolgalány teljes mértékben része lett a mindennapoknak. Dumálni lehet, de tényleg szinte mindenki nézte, akár rajongva, akár utálkozva. És a rajongók egy része követte el a legszürreálisabb tettet a magyar tévétörténetben, amikor pénzt kezdtek gyűjteni Isaura kiszabadítására(!), ami kosztümös filmről lévén szó legalábbis megkérdőjelezi a szellemi épségüket. Óriási kultusza lett a főszerepben látható, egyébként teljesen átlagos színésznőnek, Luciela Santosnak, illetve a közutálatnak örvendő Leonciót alakító Rubens de Falcót is mindenki ismerte. Az akkori szokásnak megfelelően paródia is készült Gálvölgyi János műsorában főszereplésével, ám a rajongók ezt nem tudták megbocsátani, sőt, az ott felvillantott meztelen Luciela Santos-fotókat (hol voltunk még a celebek vetkőzésének mindennapi realitásától?) is hamisítványnak tartották.

Ehhez képest ha ma belenéz valaki a Rabszolgasorsba, egy unalmas, középszerűen elkészített tévésorozatot lát (ami a műfajában szokásos átlagot hozza), ám mai ésszel már felfoghatatlan a körülötte kialakult mánia- gyanítom, kevesen követik az ismétléseket. Egy tévéműsor hatása nem választható el a korszaktól, amikor bemutatták...

Hol (volt) látható nálunk: MTV, Sorozat+

Értékelés:

Műsor minősége
Fejberúgás faktor
Szigorúan szubjektív

 

51 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kopkodotvmaci.blog.hu/api/trackback/id/tr471696238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bollockbuster 2010.01.23. 22:43:48

És ezek fognak választani április 11-én.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.01.23. 22:52:40

Sajnos.

Mind ket nagy part a nyuggerek segget nyalja.
Hiaba a majd 3 millio szavazatert mindenki lemenne kutyaba.

kis kály (törölt) 2010.01.23. 22:59:00

Óóóóóóóóóóóóriási dolog lenne megtanulni heje sen sírnod???? B+ és te vagy újságíró, eszem megáll.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.01.23. 23:08:32

Akkor azért volt mánia, mert az egyetlen volt a fajtájában nálunk. Újdonság volt. Akkor a Dallas is nagy szám volt, ma pedig... :P

Bollockbuster 2010.01.23. 23:08:42

Én is szeretem a szüleimet de úgy megvonnám a szavazati jogot a nyuggerektől mint a szél. Egyszer végre arról szólhatna a kampány amiről kellene. (pl. hogy Isaura szabad legyen-e :-)

N.Zoli 2010.01.23. 23:08:55

Tenyleg rendeztek gyujtest Izaurara? Ezt mar annyi helyen hallottam, de nem emlekszem ilyenre. Legeloszor legalabb hat evvel kesobb mondta ezt Friderikusz, en tole hallottam eloszor, utana meg egy csomoan mondtak, de valahogy elotte egyszer sem hallottam. Lehet errol valamit talalni? Korabeli cikket, ilyesmit, vagy csak mindenkinek meseltek? Ez pont az a tortenet, amit el is tudok kepzelni meg nem is.

failtv · http://kopkodotvmaci.blog.hu/ 2010.01.23. 23:17:56

@N.Zoli: Van, aki szerint urban legend, de én emlékszem nagymamám szörnyű felháborodására Isaura szörnyű sorsán- ő talán a gyűjtésig nem jutott el, de gyanítom, nem állhatott tőle messze, Isten nyugosztalja szegényt. Szóval fogalmam sincs, tényleg volt-e dokumentált gyűjtés, de abban biztos vagyok, hogy lett volna rá adakozó. És sztorinak jó, nem?:)

gyík (törölt) 2010.01.23. 23:24:35

@N.Zoli:

Isaura kiszabadítására és Esmerealda szemműtétjére. Szép is volt. :)

kis kály (törölt) 2010.01.23. 23:37:36

@failtv: Kócziánnak. Hmm, hogy ez nem az a blog? Hát, akkor szar a blogmotor :D Bocsika, nem én tehetek róla, hanem az index.hu, én abba írtam bele :)

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2010.01.23. 23:38:04

Látom az "indexcímlap" behozott néhány kommentelőt. Jó a blog iránya de berakhatnál néhány képet a kritika tárgyáról.

Bérgyilkos Bohóc 2010.01.23. 23:43:26

Abban az ingerszegény időben, amikor két olyan magyar csatorna közül lehetett választani, amiken naponta leadtak maximum egy filmet és keddenként nyomtak egy sorozatot, abszolút nem meglepő, hogy kialakulhat egy ekkora kultusz egy ilyen számunkra újszerű sorozat körül. Mellesleg megfigyelhető, hogy az utána következő brazil sorozatok is hasonló szisztéma szerint épültek fel, ugyanazokkal a karaktertípusokkal. Hánytatott sorsú, szeretetre méltó főszereplő nő, egy aljas utálni való rosszakaró, egy szimpátikus fiatalember, aki a nő nagy szerelme stb.
Amúgy meg a pénzgyűjtés Isaura felszabadítására és Esmeralda szemműtétjére, számomra eléggé sanszos, hogy csak egy jól hangzó urban legend.

failtv · http://kopkodotvmaci.blog.hu/ 2010.01.23. 23:45:42

@spamdog: Köszönöm a javaslatot, tervezem. Egyelőre többet írtam, mint fotót kerestem...

Bérgyilkos Bohóc 2010.01.23. 23:48:37

@Bérgyilkos Bohóc: Tök jó hogy, sikerült leírnom ugyanazt amit a bejegyzés is említ. Mármint a tipizált karakterekkel kapcsolatban:)

Bollockbuster 2010.01.23. 23:56:06

@N.Zoli: Sajnos ma már nehéz rekonstruálni, feltehetőleg az akkoriban népszerű olvasói levelek egyike lehetett amit nagy élvezettel ismertettek ország világgal.
Még az is lehet hogy egy ős-médiahack volt! :-)

tompus 2010.01.23. 23:57:20

Viszont amikor először adták az mtv-n, akkor nem vették meg az összes részt, csak kb. minden 5.-et. Így lett a 100 részes sorozatból 20 részes. Viszont senkinek sem tűnt fel, hogy hiányoznak részek, mert annyira pörgő volt a cselekmény. :-)

failtv · http://kopkodotvmaci.blog.hu/ 2010.01.24. 00:02:48

@tompus: Na látod, ilyesmire nem emlékeztem, tényleg csak pár momentum maradt meg az egészből. A boldog, feledékeny ifjúság.:) Kösz a kiegészítést.

Orestes 2010.01.24. 00:14:33

Nem Gálvölgyi, hanem Árkus József műsorában, a Szuperbolában volt a paródia. Isaurát azonban valóban Gálvölgyi játszotta (meg még néhány szerepet). A végén egy kocsin még Árkust is betolták, mint Comendadort.

@tompus: Olyan nincs, hogy minden ötödiket vettek meg. A Globo készített egy negyven részes (15 óra hosszú) verziót az eredetileg száz részes sorozatból, és Magyarországon ebből a negyvenrészes verzióból adtak le hetente kettőt eggyé vágva. Persze így gyorsabban zajlottak a dolgok... :-)

egyittlakó (törölt) 2010.01.24. 00:18:24

@Bollockbuster: "Én is szeretem a szüleimet de úgy megvonnám a szavazati jogot a nyuggerektől mint a szél."

Milyen alapon? Amikor meg te lennél nyugdíjas, akkor újra visszaadnád nekik ezt a jogot?
Beteg vagy te, nem demokrata, bazz...
Hadd tippeljek: a Viktort imádod (vagy még rosszabb: szaros jobbikos vagy).

MajdnemAraya · http://azenwin10em.blog.hu 2010.01.24. 00:19:07

Sőt, a sorozat vége felé már nem csak kedden, de csütörtökön is lement egy rész. A rádióújságban meg mindig szerepelt az előző rész tartalma, így csütörtökön a keddi részé. Én húsz forintért mondtam el az osztálytársaimnak, hogy mi lesz a keddi részben :)

failtv · http://kopkodotvmaci.blog.hu/ 2010.01.24. 00:22:25

@MajdnemAraya: De kár, hogy mostanság nem lehet ilyen könnyen pénzhez jutni.:)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.01.24. 00:24:40

Ovodás koromban full szerelmes voltam Izaurába.. és persze totál utáltam a gonosz Leonsziót, mekkora egy gané vót mán!

ez a nyuggerező sixx micsoda köcsög 2010.01.24. 02:34:40

@Bollockbuster: én anyádtól is megvonnám a szavazati jogot, mert volt akkora barom, hogy etetett, ahelyett, hogy a budiba fojtott volna.

bknn 2010.01.24. 02:35:48

Szappanoperák poszterhősök
Mindig a nők a viperák
A férfiak meg a főemlősök
Szappanoperák tele bombanőkkel
Szép a szőke gazdag a barna
A vörös a csúnya nekem mégis ő kell

Szerelem szenvedély
Sírni mindig van miért
A végén persze győz a jó
A gonosz megfizet mindenért

Szappanoperák poszterhősök
Mindig a nők a viperák
A férfiak meg a főemlősök
Szappanoperák - mese habbal, közbe'
Sampon,kóla,kávé,tampon
Rágó,pelenka éjjel nappal

Hellisfitar 2010.01.24. 05:06:13

Valóban nehéz ma már kideríteni valóság-e ez a "gyűjtsünk és szabadítsuk ki Isaurát!" mozgalom, bár látva az ország akkori - és azóta is tartó - szellemi leépültségét nem kizárt, hogy tényleg így volt. Mindenesetre nagyon élt ez a pletyka, ahogy évekkel később sem feltétlenül rosszindulatú felvetés lehetett az éppen aktuális brazil (? Argentin? Venezuelai? Mexikói?) agyatlan sorozatban szenvedő vak női karakter szemműtétjére való gyűjtés sem (bár az utóbbit még hihetőbbnek is tartom, a Gyurcsókok korszakában könnyű pénzkereset lehetett ez egy-két élelmesebb ember számára).
Na de vissza Lucélia Isaura Santos-hoz: az megvan, hogy meghívták Magyarországra? 1987-ben került sor eme óriási eseményre, mikor is kicsiny fiával meglátogatta a Magyar Népköztársaságot. Mindezt tette azon az 1987-es télen, amikor - ki ne emlékezne a harmincon túliak közül? - olyan elképesztően hideg volt a január, hogy lényegében megbénult az egész ország, Budapesten nem jártak a buszok és villamosok, de még a teherautók sem igazán, a kenyeret a Honvédség PSZH-i igyekeztek eljuttatni az üzletekbe. Cudar volt, na, pár napig megbénult az élet. Nos, Lucy ekkor pottyant le hozzánk a fiával, aminek örült a fél ország, de egyet nem értek a mai napig sem: az egy dolog, hogy Isaurának gőze nem volt róla hova is jön, mi is az a Magyarország, hát istenem, sokan vannak ezzel még így, de hogy senki nem mondta neki, hogy jól öltözzön fel, mert errefelé hideg a január, szemben a brazil januári nyárral? A szegény rabszolgalány és kicsiny gyermeke kissé lengén öltözve érkezett, és az a fránya koffer sem tartalmazott sálat, kesztyűt, sapkát, pulóvert, ezért egyből bezsuppolták őket a rendőrségi Latviába, és megcélozták az akkori idők magyar Harrods-át, a budai Skálát (béke poraira), aztán jó vendéglátóként felöltöztették őket úgy, ahogy az egy északi féltekén fekvő kontinentális éghajlatú országban januárban dívik.

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.01.24. 05:46:39

volt gyujtes, en neveket is tudok ( kis falurol van szo, szoval ciki lenne meg ma is )

a fekete angyyallal meg 2001 oktoberben egy gepen ultem london-bp uton, akkor jott brasilbol londoni atszallassal ( azt sem tudtam ki az, ferihegyen tudtam meg )

Morrózió 2010.01.24. 05:57:38

"Ungázungarungé, ungázúúngarugé"

Nem feledem az animált állóképeket a főcímzene alatt :)

Morrózió 2010.01.24. 05:58:33

...egy n-betűt kifelejtettem, íme: n

uni1002 2010.01.24. 06:49:16

@Bollockbuster: Mi lesz ha Te is "nyugger" leszel?
Vagy hamarabb felkötöd magad, mint Domján Edit színésznő? Ha hallottál róla. Ő nem akart 40 éves lenni...

uni1002 2010.01.24. 06:51:23

@Bollockbuster: Mi lesz ha Te is "nyugger" leszel?
Vagy hamarabb felkötöd magad, mint Domján Edit színésznő? Ha hallottál róla. Ő nem akart 40 éves lenni...

uni1002 2010.01.24. 06:54:45

@Bollockbuster: Mi lesz ha Te is "nyugger" leszel?
Vagy hamarabb felkötöd magad, mint Domján Edit színésznő? Ha hallottál róla. Ő nem akart 40 éves lenni...

Egyéves Önkéntes 2010.01.24. 07:15:33

Hova kell a pénzt küldeni?
FREE ISAURA!
:)

fekete_kápó 2010.01.24. 07:18:29

Arra nem emlékszem hogy számlát nyitottak volna Isaura felszabadítására, de a 40 kilós, nyugdíj előtti Gizi néni egyszer kifakadt: -én meg tudnám ölni ezt a rohatt Leonciót!!!
Szerintem adakozott volna is pedig hihetetlenül szar körülmények közt élt.

kpityu2 2010.01.24. 08:07:41

Ja kérem, ha mindenki ugyanazt nézi van miről beszélgetni társaságban. Láttad mit csinált leonció? Nahát! Kérsz egy kis mogyorót? :)

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.01.24. 08:11:28

@Hellisfitar: Ja, és egy "naív népi művész" le is festette Izaurát, csak kissé elbökte az arányokat, ezért csak úgy hívták a képet, hogy "Kacsacsőrű Izaura"...

Ja, és akkor mindenki Izaurának akarta nevezni az újszülött lányát, de ezt az Akadémia(?) nem engedte, mondván, hogy a magyarban van Izóra, tessék azt használni...

Kerámia_53 2010.01.24. 08:16:27

izaúra, kunta-kinte, mónika, győzike, józsibarát: mind-mind az igénytelenség, a bunkóság, az agyhalál jellemzői... Nemcsak a nyuggerek nézik ám ezeket a szarokat!!! Naponta hallom buszon-villamoson, középkorú "nőktől", hogy tetves cigány éppen mit röfögött...

2010.01.24. 08:44:23

Hehe. Néztük mi is: igaz, akkor még kiskölök voltam.

Ennyi év távlatából igazából csak arra emlékszem, hogy a Leonsio nagy genyó volt - de én neki drukkoltam :)
Ahogy a Dallasban is Jockey-ért szorítottam :)

Rémlik, hogy aztán A kisasszony c. opuszban is feltűnt Santos kisasszony. De az már javarészt kimaradt az életemből. Talán nem is baj...

Rob67 2010.01.24. 08:57:55

@Bollockbuster: Rossz lehet ha ilyen gyökérnek születtél? Igyál még, verd ki, de mindenhol ne politizálj.
Esetleg vannak olyanok akik egy cikket azért olvasnak el mert a hír érdekli Őket és nem egy barom csapat politikai összefüggései és kampányolása.
Ha nincs barátnőd próbálj meg szerezni, ha a fiúkra mennél az sem gáz már, legfeljebb nem indulsz a Jobbik/Fidesz listán. Viszont el tudod foglalni magad más síkon is.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.01.24. 09:11:12

Én soha nem bírtam sorozatokat követni, mindig voltak saját projektjeim amivel elfoglaltam magam, de emlékszem, amikor ment ez a nagyrakás gennyes fos és a tévéhíradóban meginterjúvolták a nyuggereket akik bevallották, hogy drukkolnak Isaurának és videóra veszik és a Leonció egy nagy rohadt geci és pénzt gyüjtöttek a nyomorultak az Isaura felszabadítására. Ez már akkor kamasz fejjel is szíven baszott.

az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2010.01.24. 22:30:06

"ám mai ésszel már felfoghatatlan a körülötte kialakult mánia"

mai ésszel sokminden teljesen felfoghatatlan, de ne felejtsd el, hogy akkoriban volt a népnek két tévécsatorna, a kettest vagy nem lehetett rendesen fogni, vagy lehetett, de nézhetetlen műsorok mentek rajta.
Nézte ezért mindenki az egyest, az egész ország ugyanazt és másnap a munkahelyeken az emberek elmesélték egymásnak lelkendezve azt a filmet, amit mindenki látott.
Mindenki ugyanazt.
Egyenország, egyentévé, egyenemberek, egyenélmény.

Aztán.
Nem hogy nem több csatorna és választási lehetőség sem volt akkoriban, hanem mest a híradó, utána egy film (jóesetben nem bolgár, szovjet vagy NDK-beli), valami beszélgetés vagy dokumentum műsor, Kira Anyenkova a szovjet népek táncairól, Losonczy Pál Angolában, majd hírek, képújság és műsorzárás.
Tűnés aludni népek, nem a tévét bámulni, hogy aztán holnap együtt építhessük tovább a cocializmust.

Amikor először jártam az NSZK-ben, meg volt lepődve de nagyon, hogy jé, ezek este tíz után is elkezdenek egy filmet?

A szombat este valóságos ünnep volt a dolgozó népnek: már a tévétornában a csinos ikerlányok riszáltak, híradó, utána adtak a kultúrának, Vers mindenkinek öt percben, utána a csodás főműsor: Derrick! Utána kisfilm a lappföldi jávorszarvasokról, beszélgetés a jászberényi Haladás MGTSz zárszámadásáról és műsorzárás.

Most szinte el vagyunk kényeztetve!
És egyesek még morognak is!

;-))))

az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2010.01.24. 22:33:28

majdelfelejtem: a Dallas ugye már a rendszerváltozás után érkezett hozzánk?
Mert Isaurát fel akarták szabadítani a népek, de amikor a Dallasban meghalt a szépfiú, a sajtóban megjelent, hogy egy néni emiatt lett öngyilkos, merthogy azt a szereplőt úgy szerette mint a saját fiát (aki egyébként szarik rá) - és most hogy meghalt és nem láthatja többet, már nincs értelme az életének.

failtv · http://kopkodotvmaci.blog.hu/ 2010.01.24. 22:54:01

@az igazi medwe: Hát ezért mondom, hogy mai ésszel felfoghatatlan az egész Isaura-jelenség. Hogy csak 1 csatorna van a tévében, hát micsoda gyalázat?!?:)

nyílméregbéka 2010.01.25. 09:11:34

@Hellisfitar: Élénken emléxem. Mentségemre legyen mondva, 10 éves voltam :-)
A gyűjtés nem rémlik, csak utólag hallottam.
Úgy tudom, Luceliának szóltak, hogy itt hideg lesz, de minthogy Brazíliában nyár volt, úgy gondolta, hogy a "hideg" az legfeljebb +5, +10 fok lehet, és pulóverben/vékony dzsekiben jött. Hiba volt... szegény! :-)

N.Zoli 2010.01.25. 21:46:39

A nepszeruseget Isaura magyarhangja is meglovagolta. Enekelt egy dalt, aminek asszem Pesti Izaura volt a cime es refrene valahogy igy hangzott: pesti Izauuura...pesti Izauuura...vagyok en.:)Detre Annamaria es a Zsoldos egyuttes:D

Meg mindig a gyujtesen kattogok. Minimum ket embernek kellett reszt vennie benne. Az egyik a gyujtes szervezoje, aki vagy megvezetni szerette volna az embereket haszonszerzes celjabol, vagy maga is komolyan gondolta, anelkul, hogy tudta volna hova kell a penzt eljuttatni. Mellesleg arrol sem lehetett meggyozodve, hogyha el is jut a penz a megfelelo helyre es vagy 150 evvel korabban az idoben, akkor eleg lesz-e a felszabaditasra, vagy a gonosz gazda tenyleg szabadon engedi-e anelkul, hogy csak a penzt zsebelne be. Aztan valakinek adomanyoznia is kellett, akiben hasonlo ketelyek keringhettek, plusz az, hogy az akkori forint megfelelo fizetoeszkoz a rabszolgafelszabaditashoz?

A sorozat vegere egyebkent felszabadult Izaura, ha volt is gyujtes, onnantol ertelmet vesztette, vagy sikerelmenykent konyvelhettek el. Az is lehet, hogy a tv-nek kuldtek a penzt es abbol gazdalkodtak napjainkig, most fogyott el.

failtv · http://kopkodotvmaci.blog.hu/ 2010.01.25. 21:53:14

@N.Zoli: Menzel írta egyszer, hogy a jó történetek báját nem az adja, hogy igazak, hanem az, hogy terjesztik őket.:) Sokan állítják nagyon határozottan, hogy személyesen ismertek gyűjtőket, én meg miért vonnám kétségbe a szavaikat? Igen, ez nagyon nagy hülyeségnek hangzik. De hát azt is elhitték az emberek Welles hangjátéka után, hogy támadnak a marslakók.:)
A Pesti Isaura viszont beugrott, tényleg volt ilyen remek kis dalocska... Dehát a boldog békeidőkben még Juszt Lászlónak is jelent meg kazettája, asszem az volt a címe, hogy Kezitcsókolom!
süti beállítások módosítása