HTML

Köpköd a tévémaci

TV-kritika, műsorelemzés, némi história- szubjektív vélemények egy korántsem objektív világról. Igyekszem némileg enciklopédiaszerűen szólni a tévéműsorokról, és végül saját szempontjaim alapján értékelem is őket, de mellette az is terítékre kerül, ami adott pillanatban foglakoztat. Az értékelésről: a műsor minősége arra utal, szerintem mennyire igényes szakmailag maga az elemzés tárgya. A fejberúgás faktorral az újdonságot, izgalmasságot jellemzem. A szigorúan szubjektív arról szól, hogy a fenti pontoktól függetlenül, én mennyire tartom jónak a műsort. Az öt maci jelenti a maximális pontot, az egy a minimálist.

Friss topikok

  • LustaDick: A csimpánzos poént már a germánok lelőtték, úgy kb. 25 évvel ezelőtt: www.youtube.com/watch?v=bJ7t... (2010.08.24. 15:00) Csináljuk a fesztivált
  • Söci: Ez egy kurva jó műsor ! (2010.08.10. 13:46) America's Funniest Home Videos
  • kis_kiraly: Én is pont ezt a cukor rossz-zöldség jó részt láttam. Először azt hittem hogy poén az egész mint a... (2010.07.06. 16:24) Lazy Town
  • failtv: @spamdog: Frappáns hasonlat. Már csak azért is, mert néha az Arrested D... is idegesít kicsit.:) (2010.03.20. 23:25) Malcolm in the Middle
  • Kis ember: Az az érzésem, mintha kissé lenéznének: nesztek parasztok, ennyit érthettek ebből a finom és magas... (2010.02.03. 09:43) Balett ABC Henriettel

A jó megérint. A rossz is, csak máshol és fájdalmasan.

2010.01.11. 12:37 failtv

Ismétlőművészet

Címkék: aktuális southpark

Nehéz a Comedy Central szerkesztési elveiről túl sokat mondani... Meglehetősen értelmetlen 24 órában adni annak a csatornának, ami 12 órás csatornaként is sokat ismételt.

Rendben van, a South Parkot mindenki szereti. Ki tudja, hány helyen adták és ismételték már ezt a sorozatot, és még így is megvan a nézőtábora. De az már nehezebben emészthető, hogy minden más sorozat megvett részei is végigpörögnek, aztán az egész elindul teljesen az elejétől. Néha még olyan benyomása is van az embernek, hogy párhuzamosan mennek újabb és régebbi részek. A kiismerhetetlenség káosza miatt érzi úgy a gyanútlan néző, szinte művészi szintre emelték a különböző idősávokba tolt újrajátszások majd az ismétlések másnap ismétléseinek ritmusát.

Amikor viszont nem vagyok vevő a szerkesztők dadaizmusára, simán elkapcsolok. Meglehet, egy-egy alkalommal jó volt megnézni az Így jártam anyátokkal vagy a Törtetők aktuális részeit, de többedjére?... Tucatnyi epizódból álló évadok napi két rész leadása mellett is simán futnak fél éven át a Comedy Centralon- bravúros teljesítmény.

Majd pedig különleges extraként jön a más magyar csatornáktól átvett műsorok újra és újra ismétlése, és Beugrót meg Irigy Hónaljmirigy sót kapunk az arcunkba. Utóbbi népszerűsége(?) számomra továbbra is igazi rejtély. Kétségtelen, nagyban emeli az amerikai vígjáték-ismétlések értékét, hogy ha összevetjük az IHM produkcióival, és ilyen szempontból még jó taktika is lehet újra leadni ezeket, de... Alantas módon jobban szeretnék új és jó programokat látni. No nem mintha a Comedy más lenne, mint a többi csatorna: megkötik a hosszú távú szerződéseket, és onnantól kezdve az pörög le újból, ami az első hónapban még izgalmas és változatos műsornak tűnt. Pusztán csak azért feltűnőbb a dolog, mert a Comedyt vártam és alapvetően kedvel(t)em.

Vajon ha lejáróban lesz a szerződés, újból felpörögnek? Őszintén szólva, nem nagyon reménykedem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kopkodotvmaci.blog.hu/api/trackback/id/tr621663390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása