HTML

Köpköd a tévémaci

TV-kritika, műsorelemzés, némi história- szubjektív vélemények egy korántsem objektív világról. Igyekszem némileg enciklopédiaszerűen szólni a tévéműsorokról, és végül saját szempontjaim alapján értékelem is őket, de mellette az is terítékre kerül, ami adott pillanatban foglakoztat. Az értékelésről: a műsor minősége arra utal, szerintem mennyire igényes szakmailag maga az elemzés tárgya. A fejberúgás faktorral az újdonságot, izgalmasságot jellemzem. A szigorúan szubjektív arról szól, hogy a fenti pontoktól függetlenül, én mennyire tartom jónak a műsort. Az öt maci jelenti a maximális pontot, az egy a minimálist.

Friss topikok

  • LustaDick: A csimpánzos poént már a germánok lelőtték, úgy kb. 25 évvel ezelőtt: www.youtube.com/watch?v=bJ7t... (2010.08.24. 15:00) Csináljuk a fesztivált
  • Söci: Ez egy kurva jó műsor ! (2010.08.10. 13:46) America's Funniest Home Videos
  • kis_kiraly: Én is pont ezt a cukor rossz-zöldség jó részt láttam. Először azt hittem hogy poén az egész mint a... (2010.07.06. 16:24) Lazy Town
  • failtv: @spamdog: Frappáns hasonlat. Már csak azért is, mert néha az Arrested D... is idegesít kicsit.:) (2010.03.20. 23:25) Malcolm in the Middle
  • Kis ember: Az az érzésem, mintha kissé lenéznének: nesztek parasztok, ennyit érthettek ebből a finom és magas... (2010.02.03. 09:43) Balett ABC Henriettel

A jó megérint. A rossz is, csak máshol és fájdalmasan.

2010.02.07. 21:47 failtv

Ever Wondered About Food?

Címkék: ismeretterjesztő gasztro adatbázis

Ritka alapos gasztroműsor ez a remek sorozat, aminek egyelőre csak a korábbi epizódjai láthatóak a Da Vinci Learning csatornán. A két eredeti házigazda Alan Coxon, a megnyerő szakács, aki az Egyesült Királyságban ismert arcnak is számít, illetve Kathy Sykes fizikus volt, utóbbi kuktaként segít és néha kommentál. Kathy szintén elég sok tévéműsorban tűnt már fel, karakteres, kifejezetten kedvelhető személyiség.

A műsor epizódjai félórásak, és egy-egy jellegzetes étel vagy ital kerül terítékre. Volt szó többek között a pizzáról, a sörről, a fish'n'chips-ről. A konyhában Kathy és Alan tüsténkedik, készítenek valamilyen ételt, ezek a jelenetek pörgősek és némi pluszt ad hozzá, hogy a fizikus asszony pár szót szól mondjuk az élesztés során lejátszódó folyamatokról is. A főzést pedig magának az étel kialakulásának, térhódításának történetéről szóló részek szakítják meg. Ezekben jól körüljárják a dolgokat, igyekeznek mind többeket megszólaltatni. Számomra például nagyon érdekes volt, amikor a pizza-sztorit megvilágították az olaszok szemszögéből, akik féltve őrzik az eredeti tradíciókat, de a legnagyobb amerikai pizza-láncok is megszólalnak, akik természetesen a saját hagyományaikra büszkék. És aztán reklámszakemberek beszélnek a legjobb, leghatásosabb reklámokról, és arról, milyen helyet foglal adott étel a mindennapi életünkben. Szóval ez több, mint főzőcskézős műsor, nagyon erős az ismeretterjesztő vonala. A színvonal magas, mint ahogy a BBC Open University filmjeitől megszokhattuk, és persze ez is megkapta a jó honlapot. Nálam valahol az ilyen műsorok jelentik a mércét, mert képesek könnyedén szórakoztatva tanítani.

Hol (volt) látható nálunk: Da Vinci Learning

Értékelés:

Műsor minősége
Fejberúgás faktor
Szigorúan szubjektív

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kopkodotvmaci.blog.hu/api/trackback/id/tr311737737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.