HTML

Köpköd a tévémaci

TV-kritika, műsorelemzés, némi história- szubjektív vélemények egy korántsem objektív világról. Igyekszem némileg enciklopédiaszerűen szólni a tévéműsorokról, és végül saját szempontjaim alapján értékelem is őket, de mellette az is terítékre kerül, ami adott pillanatban foglakoztat. Az értékelésről: a műsor minősége arra utal, szerintem mennyire igényes szakmailag maga az elemzés tárgya. A fejberúgás faktorral az újdonságot, izgalmasságot jellemzem. A szigorúan szubjektív arról szól, hogy a fenti pontoktól függetlenül, én mennyire tartom jónak a műsort. Az öt maci jelenti a maximális pontot, az egy a minimálist.

Friss topikok

  • LustaDick: A csimpánzos poént már a germánok lelőtték, úgy kb. 25 évvel ezelőtt: www.youtube.com/watch?v=bJ7t... (2010.08.24. 15:00) Csináljuk a fesztivált
  • Söci: Ez egy kurva jó műsor ! (2010.08.10. 13:46) America's Funniest Home Videos
  • kis_kiraly: Én is pont ezt a cukor rossz-zöldség jó részt láttam. Először azt hittem hogy poén az egész mint a... (2010.07.06. 16:24) Lazy Town
  • failtv: @spamdog: Frappáns hasonlat. Már csak azért is, mert néha az Arrested D... is idegesít kicsit.:) (2010.03.20. 23:25) Malcolm in the Middle
  • Kis ember: Az az érzésem, mintha kissé lenéznének: nesztek parasztok, ennyit érthettek ebből a finom és magas... (2010.02.03. 09:43) Balett ABC Henriettel

A jó megérint. A rossz is, csak máshol és fájdalmasan.

2010.03.24. 11:49 failtv

Chef Abroad

Címkék: gasztro adatbázis utazós doku

Michael Smith, Kanada egyik legismertebb séfje a házigazdája ennek a sorozatnak, ami egyszerre szól az utazásról és a főzésről. A kiváló szakács különféle pontjain fordul meg a világnak, ismerkedik a helyi ételekkel és szokásokkal, és még olyan különleges helyekre is eljut főzni, mint egy repülőgéphordozó óriási konyhája.

Ki is Michael Smith? Egy olyan, tévés főzőműsorok révén ismertté vált személyiség, aki előtte már számos minőségi étteremben bizonyított. Persze elsősorban Kanadában számít híresnek: rajta kívül sem kevés, csak saját közegében ismert tévés szakácsról tudunk. Ami egyébként teljesen rendben is van, nekünk is megvannak a saját gasztro-arcaink. (Más kérdés, hogy van azért különbség a Michelin-csillagos éttermekben edződött Michael Smith és mondjuk Stahl Judit között, aki helyett időnként statiszta főz.) Mellesleg Michael Smith meglehetősen jellegzetes figura, hiszen nagyon magas, kimagaslik a körülötte szorgoskodó emberek közül. Afféle megnyerő személyiség, akit nem jóképűsége, hanem hitelessége miatt fogad el a néző.

Szóval szakácsunk utazgat a világban, és mindenféle kulináris kalandban van része. Két epizódot emelnék ki. Az egyikben kanadai magyar barátai révén kis hazánkba utazik, és ismerkedik a hagyományos falusi disznóvágással- még a profi számára is meglepő dolgokkal találkozik. Érdekes egy kívülálló szemszögén keresztül látni a nálunk hétköznapinak számító rituálét. A másik a mostanában sok vihart kavaró tonhal-szusi bizniszről szól. Ebben az epizódban onnan indul a történet, hogy kifognak egy szép tonhalat, aztán végigkövetik az útját, repülőre szállnak vele együtt, eljutnak a halpiacra Japánban, a kereskedőhöz, majd a szusibárba. És közben folyamatosan jelzik, hogy emelkedik az ár. Elképesztő összegre rúg a lánc végén egyetlen tonhal ára, roppant jól látszik, micsoda volumenű üzlet ez. És persze micsoda, szinte művészi igényességű folyamat végződik egy falatnyi ízbombával. Érdekes, tanulságos, és az ítélkezést meghagyja a nézőnek.

Hol (volt) látható nálunk: Travel Channel

Értékelés:

Műsor minősége
Fejberúgás faktor
Szigorúan szubjektív

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kopkodotvmaci.blog.hu/api/trackback/id/tr201864760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása